Updated: 1/27/25

GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING FEBRUARY 6, 2025

IN PERSON

Embassy Suites by Hilton Phoenix Tempe 4400 South Rural Road Tempe, Arizona 85282

WEBINAR

https://rec.webex.com/rec/j.php?MTID=macca4da535a20d2cdb218e6887563c17

Call in: 415-527-5035 | Participant Passcode: 2827 524 1974 Meeting Password: TWG6

FINAL AGENDA

STARTS AT 7:30 a.m. Pacific Standard Time (PST) / 8:30 a.m. Arizona Time / 8:30 am Mountain Standard Time (MST)

START TIME (Duration)	February 6, 2025 Topic, Presenter, and Purpose
8:30 MST (:35)	 Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair Introductions and Determination of Quorum (16 members) Next Meeting Date(s): April 9-10, 2025 Ad Hoc Group Membership and Updates Review Action Items, Motions, and Votes Form Upcoming Monitoring and Research Trips Federal Legislation Update Thermal Curtain and Slough Modification EA Update Post-2026 EIS Update
9:05 MST (:20)	Hopi Tribal Monitoring Activities Update: Jakob Maase, Hopi Tribe Presentation, Q&A and discussion (20 minutes)
9:25 MST (:20)	Southern Paiute Consortium Tribal Monitoring Activities Update: Daniel Bulletts, Southern Paiute Consortium Presentation, Q&A and discussion (20 minutes)
9:45 MST (:30)	Hydrology, Glen Canyon Dam Operations, and Water Quality Conditions in Lake Powell and Below Glen Canyon Dam: Heather Patno and Bryce Mihalevich, Bureau of Reclamation (Reclamation) Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
10:15 MST (:15)	BREAK

Updated: 1/27/25

START TIME (Duration)	February 6, 2025 Topic, Presenter, and Purpose
10:30 MST (:30)	Long-Term Experimental and Management Plan (LTEMP) Biological Opinion Conservation Measures Update: Matt O'Neill, Reclamation Presentation (15 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)
11:00 MST (:60)	Breakout Group Discussion: TWG Members ■ Discussion (60 minutes)
	The purpose of this agenda item is for TWG Members to discuss the following. Considering what you learned during day 1 and 2 of the Annual Reporting meeting and/or other knowledge that you have: 1) what are your perspectives on the health of the Colorado River Ecosystem (CRE) and/or whether the LTEMP FEIS goals and objectives are being met; and 2) what input can you provide to the developers of the next triennial workplan and budget that will help support a healthy CRE and/or meet the goals and objectives of the LTEMP FEIS; and 3) what suggestions do you have for the upcoming ten-year review.
12:00	
MST (:60)	LUNCH
1:00 MST (:30)	Report Out from Breakout Groups: TWG Members Discussion (30 minutes) The purpose of this agenda item is for the spokespeople of the breakout groups to describe the outcomes of their discussion to the full group.
1:30 MST (:30)	Updates from the Budget, Trout, Socioeconomic, and Smallmouth Bass Ad Hoc Groups: Erik Skeie, BAHG Chair; Dave Rogowski, TAHG Chair; Jeremy Hammen, Reclamation; Emily Young, SBAHG Chair Presentations, Q&A and discussion (30 minutes)
2:00 MST (:60)	Discussion of Possible Experimental and Management Actions that May be Implemented Over the Next Year Including a Discussion of Forecasted Temperature Conditions, Basin Fund Status, TWG Involvement, Planning Processes, and Implementation Considerations: Bill Stewart, Reclamation Presentation (30 minutes) Q&A and discussion (30 minutes)
3:00 MST (:15)	BREAK
3:15 MST (:55)	Discussion of TWG Practices Including a Discussion About Knowledge Assessments: Seth Shanahan, TWG Chair Presentation, Q&A, and discussion (55 minutes)

Updated: 1/27/25

START TIME (Duration)	February 6, 2025 Topic, Presenter, and Purpose
4:10 PDT (:15)	Discussion of Emerging Issues, Updates on Items of Interest That Are in Consideration for Implementation Before Next TWG Meeting, and Request for Agenda Items for Next Meeting: TWG Members Discussion (15 minutes)
4:25 MST (:05)	Public Comment
4:30 MST	ADJOURN