# GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING OCTOBER 29-30, 2024

## WEBINAR

https://rec.webex.com/rec/j.php?MTID=m65a9c152382eeda089a9738e7578c0a0

Call in: 415-527-5035 | Participant Passcode: 2826 486 4908 Meeting Password: TWG29

## **FINAL AGENDA**

STARTS AT 8:30 a.m. Pacific Daylight Time (PDT) / 8:30 a.m. Arizona Time / 9:30 am Mountain Daylight Time (MDT)

STARTS AT 8:30 a.m. Pacific Daylight Time (PDT) / 8:30 a.m. Arizona Time / 9:30 am Mountain Daylight Time (MDT)		
START TIME (Duration)	October 29, 2024 (Day 1) Topic, Presenter, and Purpose	
8:30 PDT (:30)	<ul> <li>Welcome and Administrative: Seth Shanahan, Technical Work Group (TWG) Chair</li> <li>Introductions and Determination of Quorum (16 members)</li> <li>Next Meeting Date(s): February 4-6, 2025 (Annual Reporting and TWG)</li> <li>Ad Hoc Group Membership and Updates</li> <li>Review Action Items, Motions, and Votes Form</li> <li>Upcoming Monitoring and Research Trips</li> </ul>	
9:00 PDT (:45)	Hydrology, Glen Canyon Dam Operations, and Water Quality Conditions in Lake Powell and Below Glen Canyon Dam: Heather Patno and Clarence Fullard, Bureau of Reclamation (Reclamation)  Presentation (30 minutes) Q&A and discussion (15 minutes)	
9:45 PDT (:15)	BREAK	
10:00 PDT (1:45)	Report from the Smallmouth Bass Ad Hoc Group (SBAHG) Including a Report About Smallmouth Bass Experimental Flows and Annual Report, Warmwater Nonnative Fish Status and Actions, Effectiveness of Actions Including Rapid Response Actions, Recommendations to Update the Strategic Plan, and Other Related Items: Emily Young, SBAHG Chair; and others  Presentation (45 minutes)  Q&A and discussion (60 minutes)	
11:45 PDT (:60)	LUNCH	
12:45 PDT (:60)	Updates About the -12 Mile Slough Environmental Assessment (Including Information About Springs) and the Brown Trout Incentivized Harvest Program: Paul Grams, USGS, Matt O'Neill, USBR, Bud Fazio, National Park Service (NPS)  Presentation (30 minutes)  Q&A and discussion (30 minutes)	

START TIME (Duration)	October 29, 2024 (Day 1) Topic, Presenter, and Purpose
1:45 PDT (:45)	<ul> <li>Thermal Curtain and Hydroacoustic Study Updates: Jeremy Hammen, Reclamation</li> <li>Presentation (15 minutes)</li> <li>Q&amp;A and discussion (30 minutes)</li> </ul>
2:30 PDT (:15)	BREAK
2:45 PDT (:45)	Plans for the Long-Term Experimental and Management Plan 10-Year Review and Updates to the Glen Canyon Dam Adaptive Management Program's Guiding Documents: Bill Stewart, Reclamation  Presentation (15 minutes)  Q&A, and discussion (30 minutes)
3:30 PDT (:15)	Brief Review of Historical Documents of Interest and How to Find Them on the Wiki: Craig Ellsworth, WAPA  Presentation, Q&A, and discussion (15 minutes)
3:45 PDT (:05)	Public Comment
3:50 PDT	ADJOURN

## GLEN CANYON DAM ADAPTIVE MANAGEMENT PROGRAM TECHNICAL WORK GROUP MEETING OCTOBER 29-30, 2024

#### WEBINAR

https://rec.webex.com/rec/j.php?MTID=ma3938b5e0f1e08cf4a22a484c876d57a

Call in: 415-527-5035 | Participant Passcode: 2829 645 7199

Meeting Password: TWG30

## **FINAL AGENDA**

STARTS AT 8:30 a.m. Pacific Daylight Time (PDT) / 8:30 a.m. Arizona Time / 9:30 am Mountain Daylight Time (MDT)

STARTS AT 8:30 a.m. Pacific Daylight Time (PDT) / 8:30 a.m. Arizona Time / 9:30 am Mountain Daylight Time (MDT)		
START	October 30, 2024 (Day 2)	
TIME	Topic, Presenter, and Purpose	
(Duration)		
8:30	Welcome and Administrative: Seth Shanahan, TWG Chair	
PDT	■ Introductions and Determination of Quorum (16 members)	
(:15)	<ul> <li>Unresolved Issues from Yesterday's Meeting</li> </ul>	
8:45 PDT (1:30)	LTEMP Experiments Updates: Bill Stewart, Reclamation; TWG Members  ■ Presentation (45 minutes)  ■ Q&A and discussion (45 minutes)	
	Description: This agenda item will include a discussion about LTEMP experiments that could potentially be implemented over the next 12 months, the condition of resources, recommendations for implementing a Fall 2024 or Spring 2025 experiment, interactions between a Fall 2024/Spring 2025 and a smallmouth bass flow experiment, procedures for using the Experimental Fund, and other topics.	
10:15 PDT (:15)	BREAK	
10:30 PDT (:60)	Threatened and Endangered Species Updates: Humpback Chub Recovery Team and Colorado Pikeminnow in the Grand Canyon: Dan Leavitt and David Ward, USFWS  Presentation (30 minutes)  Q&A and discussion (30 minutes)	
11:30 PDT (1:00)	LUNCH	
12:30 PDT (:45)	Trout Ad Hoc Group (TAHG) Update: Dave Rogowski, TAHG Chair  ■ Presentation, Q&A, and discussion (45 minutes)	

START TIME (Duration)	October 30, 2024 (Day 2) Topic, Presenter, and Purpose
1:15 PDT (:45)	Requests for the Annual Reporting Meeting: TWG Members  Discussion (45 minutes)
2:00 PDT (:15)	BREAK
2:15 PDT (:45)	Socioeconomic Ad Hoc Group (SEAHG) Update: Ben Reeder, SEAHG Chair  Presentation, Q&A, and discussion (45 minutes)
3:00 PDT (:30)	Budget Ad Hoc Group (BAHG) Update: Erik Skie, BAHG Chair  Presentation, Q&A, and discussion (30 minutes)
3:30 PDT (:15)	Discussion of Emerging Issues, Updates on Items of Interest That Are in Consideration for Implementation Before Next TWG Meeting, and Request for Agenda Items for Next Meeting: TWG Members Discussion (15 minutes)
3:45 PDT (:05)	Public Comment
3:50 PDT	ADJOURN